برشته کاری قهوه گرویتی
گرویتی؛ جاذبه قهوه
مجموعه قهوه گرویتی از سال 1390 با گردهمایی جمعی از فعالان صنعت قهوه با رهبری شاهین جهرمی شکل گرفت. دغدغهی ما در مجموعه قهوه گرویتی در وهله اول نبود آموزش بهروز و استاندار با توجه نیازهای صنعت قهوه مدرن از جمله کافههای تخصصی و برشتهکاری ها بود.
در مرحله بعد، با توجه به محدودیت در واردات و کمبود قهوههای تازه برشت با استفاده از دانههای سبز مرغوب، دانش تخصصی برشته کاری، استفاده از تجهیزات لابراتواری پیشرفته مجموعه قهوه گرویتی اقدام به تاسیس واحد برشته کاری تخصصی قهوه در مقیاس کوچک برای پاسخ گویی به نیاز علاقه مندان به قهوه و همچنین تاسیسات گردشگری شامل هتلها، کافهها و رستورانها نمود.
در این راستا ، مجموعه قهوه گرویتی با واردات مستقیم دانههای سبز قهوه (تجاری و تخصصی) از بهترین مزارع جهان، به کار گیری دانش بهروز برشتهکاری ، تجهیز لابراتوار پیشرفته برشتهکاری، نظارت و کنترل دقیق و مدون برفرایند تولید قهوه و انجام پیشتیبانی فنی دقیق پس از فروش توانسته است جایگاه خودرا علی الخصوص در بخش قهوههای تخصصی و تک خاستگاه به دست آورد.
قهوه تک خاستگاه اتیوپی کفا
کشور: اتیوپی
منطقه: کافا
مزرعه: مزارع خانوادگی
ارتفاع کشت: 1700 متر از سطح دریا
فرآوری: شُسته
زیرگونه: هرلوم
درجهی برشتهکاری: مدیوم
طعمیادها: مرکبات، پرتقال ماندارین، آلبالو خشک،یاسمین، لیموناد
دیگر ویژگی ها: تنواری متوسط، بافت نرم
بیایید به کشور اتیوپی برویم، در حدود 460 کیلومتری جنوب غربی آدیس آبابا، منطقه کافا را پیدا می کنیم. در اینجا قهوه عربیکا وحشی در خاک های آتشفشانی ، در بلندی دامنه های کوه های اطراف، شکوفه می زند.
منطقه کافا زمانی تحت سلطه جنگل های بارانی گسترده بود. اما زمانی که قیمت قهوه کاهش یافت، کشاورزان به محصولات دیگر روی آوردند و برای کشت آن محصولات، شروع به تخریب جنگل های بارانی کردند تا اینکه جنگل به 3 درصد از مساحت اصلی خود کاهش یافت.
با این حال، یک پروژه حفاظتی در مقیاس بزرگ در حال اجرا است که در آن آخرین ذخیره قهوه جنگل های بارانی با دقت حفظ و کشت می شود. تقریباً 30 شرکت این قهوه را برداشت کرده و به بازارهای تخصصی عرضه می کنند و در نتیجه بیش از 40000 نفر مشغول فعالیت در این مزارع هستند.
قهوه تخصصی کلمبیا تولیما
کشور: کلمبیا
منطقه: تولیما
مزرعه: مزارع خانوادگی
ارتفاع کشت: 1600 متر از سطح دریا
فرآوری: شُسته
زیرگونه: کاتورا، کاستیو
درجهی برشتهکاری: روشن
طعمیادها: مرکبات، پرتقال، آلوسیاه، شکلات،آلبالو خشک،
دیگر ویژگی ها: تنواری متوسط، بافت نرم
تولیما در کشور کلمبیا، منطقه تولید قهوه با گذشته ای منحصر به فرد و پر از درگیری است. نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا تا حدود یک دهه پیش این منطقه را اشغال کرده بودند، به این معنی که برای سال ها قهوه ای برای مصرف جهانی تولید نمی شد. پس از دو قرارداد صلح قهوهکاران و خانوادههایشان توانستند به منطقه بازگردند و دوباره شروع به کشت قهوه کنند. از آن زمان، تولیدکنندگان قهوه در تولیما با تمرکز بر کیفیت و نوآوری سخت کار کرده اند و به دنبال راه هایی برای بهبود زندگی مردم کشوراشان هستند.
قهوه در تولیما عمدتاً توسط تولیدکنندگان کوچک کشت میشود. آنها گونه هایی مانند کاستیو، کلمبیا، تایپیکا، بوربون و ماراکاتورا را در 38 شهر و روستا تولیما کشت می کنند. قهوههای این منطقه بهخاطر مبدأ و نتهای شیرین و عجیبشان – مانند میوههای هستهدار و انواع توتها – که از آرایش کوهستانی تولیما و ریزاقلیمهای مختلف آن ناشی میشود، شناخته میشوند.
قهوه تخصصی مسابقاتی سودان رومه
امتیاز ارزیابی: 89.25
کشور: ال سالوادور
منطقه: اولوسوتان
مزرعه: لوس پرینیوس
ارتفاع کشت: 1300 تا 1600 متر از سطح دریا
فرآوری: بی هوازی کربنی مرطوب
زیرگونه: سودان رومه
درجهی برشتهکاری: روشن
طعمیادها: لیموناد، یاس، گل رز، کیوی، گلابی، گیلاس، لیموترش، آناناس، بابونه، تافی، مربای توت قرمز، انبه، شکلات شیری، توت فرنگی، آدامس بادکنکی، گواوا قرمز
دیگر ویژگی ها: تنواری متوسط، بافت ابریشمی، طیف گستردهی اسیدیته
کشور سودان! این گونه کمیاب از خانواده بوربون است که عمدتاً مشخصات طعمی پیچیده ای دارد. قهوه های این گونه، طعمی گلی و میوهای مانند میوه های قرمز دارند. در فنجان می توانید نت هایی از یاس یا گل رز و انواع توت ها یا آلو را انتظار داشته باشید.
این جوره اغلب “بومی” نامیده می شود. منشاء این جورههای باستانی در شاخ آفریقا، جاییست که قهوه عربیکا برای اولین بار در آنجا رشد کرده است. پس از قرن ها تلاقی بین گونه های وحشی، این منطقه که شامل اتیوپی، سودان و کنیا می شود، دارای بیشترین تنوع ژنتیکی در جهان است. این تنوع هنوز با کشف کامل فاصله دارد و بسیاری از گونه ها ممکن است فقط چند درخت در یک منطقه کوچک داشته باشند.
سودان رومه در اوایل دهه 1940، پس از رشد آن در جنگل های غنی و مرتفع در منطقه حفاظت شده بوما – در جنوب سودان (نزدیک به مرز با اتیوپی کنونی) کاوش شد.
برای نوعی از جوره هرلوم، سودان رومه دارای چند ویژگی عجیب است. این جوره به دلیل بازده بسیار کم گیاه، بسیار گران است، اما در برابر آفت برگ زنگی قهوه ایمن است.
بنابراین دیدن دسته ای از دانه های خالص سودان رومه هیجان انگیز است و ما بسیار خوشحالیم که می توانیم این قهوه بی نظیر را برای شما برشته کنیم!
قهوه تخصصی اتیوپی تگا و تولا
کشور: اتیوپی
منطقه: کافا
مزرعه: تگا و تولا
ارتفاع کشت: 1786 متر از سطح دریا
فرآوری: شُسته
زیرگونه: هرلوم
درجهی برشتهکاری: مدیوم
طعمیادها: کوکونیب، کارامل، شکلات شیری، پرتقال، شلیل
دیگر ویژگی ها: تنواری سنگین، بافت آبمیوهای
تقریباً در 460 کیلومتری جنوب غربی آدیس آبابا، در قلب ذخیرهگاه بیوسفر کافا، جنگل طبیعی متراکم و وحشی Bonga Gembo woreda قرار دارد. یک ذخیرهگاه طبیعی که به دلیل زیبایی، شخصیت و میراث بینظیرش توسط یونسکو ثبت شده است. یکی از ویژگی های منحصر به فرد این جنگل مقدس (ذخایر زیست کره کافا) این است که داستان منشأ معروف و باستانی قهوه عربیکا از آنجا می آید. همچنین حاوی نزدیک به 5000 گونه وحشی از این گیاه در این کانون تنوع زیستی است.
این در ذخیرهگاه زیست کره کافا است که در آن صنعت مزرعه قهوه ویژه Tega و Tula برای اولین بار خود را به عنوان یکی از تولیدکنندهها، پردازشکننده و صادرکننده قهوه با درجه تخصصی قهوه عربیکا از طریق مدل کسبوکار FairChain بهعنوان یکی از تولیدکنندگان، پردازشکننده و صادرکنندههای قهوه با رشد سریع و مدرن تثبیت کرد. ب
داستان مزرعه قهوه ویژه تگا و تولا با Ahadu Woubshet یک پسر شهرستانی شروع می شود که به دلیل علاقه ای که همیشه به صنعت پر رونق قهوه اتیوپی داشت، کشاورز شد. این اشتیاق با عشقی که او به مردمش دارد، باعث ایجاد رویا و عزم برای متحول کردن تجارت قهوه در اتیوپی با اجرای یک مدل کاری شد که تأثیر مثبتی بر این بخش خواهد داشت و بازیگران را در سراسر زنجیره ارزش منتفع میکند.