قهوه چی یا باریستا
قهوه چی یا باریستا به انگلیسی Barista به شخصی گفته میشود که در قهوه خانه نوشیدنی های با پایه اسپرسو را آماده کرده
هر چند این پیشه، پیشه رسمی ثبت نشده است، بیشتر کافی شاپ ها برای آنکه نشان دهند دارای دستگاه اسپرسو هستند، از این واژه استفاده میکنند.
همه ساله مسابقات جهانی باریستا برای انتخاب تبحر آنها برگزار میشود. این مسابقه برای نخستینبار در کشور نروژ پایهگذاری شد.
باریستا ها پس از پیروزی در کشور خود انتخاب و به مسابقه بینالمللی اعزام میشوند.
باریستا به کسی گفته میشود که تخصص ش قهوه بوده وبه صورت حرفهای به آماده کردن قهوههای مختلف مشغول است.
باریستا در اصل شخصی خانم یا آقا حرفهای است که در کافه مسئولیت تهیه نوشیدنیهای گرم و سرد بر پایه اسپرسو را بر عهده دارد.
امروزه در بسیاری از کافه ها باریستا، نوشیدنی گرم و سرد بر پایه قهوه یا حتی غیر از آن را نیز تهیه میکند. لباس باریستاها معمولاً با یک ژاکت، جلیقه یا پیشبند (اپرون) از دیگر کارکنان کافه متمایز میشود.
یک باریستای خوب باید بهطور دقیق بداند که مثلاً برای تهیه یک شات اسپرسو
با توجه به نوع قهوه، نوع روست (برشته) و نوع آسیاب آن، از چه مقدار دما و فشار آب و چه مدت زمانی باید استفاده کرد.