آشپز و سر آشپز
آشپزی یک شغل است و فرد آشپز کار تهیه و آمادهسازی غذا را به عهده دارد.
در بعضی از کشورها مانند آلمان، اتریش، سوئیس و کانادا برای کسب عنوان آشپزی، فرد باید بعد از سه سال کارآموزی در آزمونی شرکت کند
و در صورت قبولی در آزمون مورد نظر میتواند این عنوان را کسب کند.
سرآشپز :
سرآشپز فردی است که در یک رستوران یا آشپزخانه بزرگ مثل آشپزخانههای غذاخوریها، هتلها، کشتیها، غذاخوری جاهای نظامی و غیره،
به صورت حرفهای آشپزی میکند و سرپرستی آشپزهای دیگر را به عهده دارد.
افراد بهنام در این حرفه کسانی مانند جیمی اولیور، اندرو زیمرن ، آنتونی بوردین هستند.
آشپز خانگی :
آشپز خدمتکار یا آشپز خانگی به خدمتکارانی گفته میشود که در خانه ها یا خانه های بزرگ کار آشپزی را انجام میدهند
و این افراد معمولاً زن هستند و گاهی برای سرآشپزی خانه های بزرگ از آشپزهای مرد استفاده میشود
وظیفهٔ آنها تهیه وعدههای غذایی روزانه برای اهالی خانه است و گزارش تهیه غذا را به بانوی خانه ارائه میدهند.