توان و پتانسیل یک آشپز
توان و پتانسیل یک آشپز تا چقدر میتونه در عمر کاری او تاثیرگذار باشه؟
آیا کار درست و ماندگار آن چیزی است که ما در کنار همه بی ارزشی ها کاری ارزشمند را انجام بدیم؟
صرفا فعل یک کار میتونه توجیه کننده عوامل دیگه یک اثر نهایی باشه؟
خلاقیت به چه چیزی گفته میشه؟
اصولا برای من شناخت یک مقوله، از یک راه میسر میشه، اونم مراجعه و جستجو به بهترین ها در اون مورد خاصِ
.
نمونه خلاقیت در یک رسپی با دسته ی از پروتئین ها (ماکیان) به شکل بسیار درست و تاثیر گذار ….
آلن پاسارد Alain Passard شف مشهور و میشلن استار فرانسوی نیاز به معرفی برای آن دسته از دوستانی که سلبریتی شف هارو میشناسن نداره، ولی چند سال پیش فارغ از ویژگی های حرفه ای این شغل، بطور مثال انتخاب یک مواد اولیه اعم از محل پرورش یا مزرعه، نژاد پرنده و… که شاید از هر شف فرانسوی امکانش باشه بربیاد، کاری متفاوت تر هم از خود بجای گذاشت.
“پیوند دو نیمه از مرغ و اردک که شکم آن را با مواد خوشبو پر کرد و در آخر با سوزاندن پوشالی از چوب های خوش عطر آن را به تجربه ای بی نهایت لذیذ کرد”
این چند خط آخر نه یک فعل به تنهایی، بلکه به معنای واقعی یک تفکر خلاق است
آنچه این شف فکر کرده شاید میزان چربی و آب میان بافتی اردک با طعم و بوی تیز آن و همراه شدن با گوشت به نسبت خشک تر مرغ و یا کنتراست و تفاوت طعم و رنگ دو گوشت از یک خانواده که با یک پیوند مشترک از دود خاص به هم وصل شود، و شاید یه سری تحلیل های دیگر که همه و همه این دلایل و استدلال هاست که او را آلن پاسارد کرده که فعلش نه قبیح است و نه غیر انسانی…
در آخر گاهی باید گفت اشتباه می رویم/اشتباه می زنیم/اشتباه درس میدیم/اشتباه میپزیم/اشتباه سرومیکنیم/ اشتباهی شفی/اشتباه و اشتباه…
برگرفته از اینستاگرام : محمد رضا قاسمی